Παρασκευή 12 Μαρτίου 2010

Γερμανια-Μαιντς Eικονικό Mουσείο Mετανάστευσης



Η κυβέρνηση της Ρηνανίας-Παλατινάτο εγκαινίασε ένα εικονικό μουσείο μετανάστευσης με σκοπό να προσεγγίσει νέα άτομα για το θέμα.

Ο τίτλος του Μουσείου „Lebenswege – das Online Migrationsmuseum Rheinland-Pfalz“, στο οποίο συμμετέχει και η SWR International.

Στο επίκεντρο του μουσείου βρίσκεται η ιστορία της μετανάστευσης από το 1955 μέχρι σήμερα, δηλαδή από την πρώτη σύμβαση μεταξύ Γερμανίας και Ελλάδας μέχρι την παύση του αρχές της δεκαετίας του 70.

Ιστορία- πολιτισμός - πολιτική
Η ιστοσελίδα δίνει πληροφορίες για ότι έχει σχέση με το θέμα της μετανάστευσης. Μετανάστες της πρώτης γενιάς διηγούνται την ιστορία τους και παράλληλα εκθέτουν αντικείμενα της εποχής. Επίσης παρουσιάζονται συγγραφείς που κατάγονται από άλλες χώρες και γράφουν στα γερμανικά, όπως ο Rafik Schami, ο Franco Biondi ή η Emine Sevgi Özdamar. Μία επιλογή ταινιών δίνει πληροφορίες σχετικά με τη μετανάστευση στον κινηματογράφο, με ταινίες όπως „40 qm Deutschland“ ή „Gegen die Wand“ .

Επίσης παρουσιάζονται οι θέσεις της πολιτικής, υπηρεσίες, προγράμματα ενσωμάτωσης, διεθνή μέσα μαζικής ενημέρωσης, καθώς και η σύνταξη SWR International με ειδήσεις και ρεπορτάζ σε έξι γλώσσες.

«Το Μουσείο δείχνει, ότι άτομα με μεταναστευτικές καταβολές ανήκουν στην κοινωνία μας», τόνισε η Υπουργός για κοινωνικά θέματα της Ρηνανίας-Παλατινάτου, Malu Dreyer.
16.12.2009
Η Δνση του μουσείου εδώ: http://www.lebenswege.rlp.de/



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου